torstai 28. maaliskuuta 2013

HAUSKAA JA MUNARIKASTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Pyysin miestä tuomaan kaupasta tullessaan suklaamunan. Hän sitten innostui tuomaan tällaisen kasan kaikenlaisia suklaaotuksia. :) Näitäpä tässä mussutetaan tämä ilta ja loput pakataan huomenna mukaan ja suunnataan kohti Hampuria. Tavarat on pakattu, neulelangat mukaan valittu ja Kindle sekä kameran akut ladattu. Aamulla hyppäämme bussiin ja rentouttava lomareissu saa alkaa. Nauttikaahan pitkästä viikonlopusta, niin mekin tehdään! Varokaa noitia ja syökää paljon suklaamunia ja -pupuja! Ja nauttikaa mämmistä, te omituiset jotka siitä tykkäätte..




keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Nuhailua ja mökkihöperyyttä

Loman vietto ei ole alkanut ihan niinkuin oli suunnitelmissa. Flunssa kallisti tämän lomailijan sänkyyn heti lauantaina ja siellä sängynpohjalla on koko alkuviikko nessupakettien ja kalamiehen kavereiden kanssa kulunut. Edes neulomaan ei ole kyennyt. Olen katsonut leffoja ja sarjoja tv:stä, pelannut tietokonepelejä sängyssä maaten ja lukenut. Tänään olo alkaa olla jo sen verran parempi, että kykenin kävelemään postiin ja kauppaan (eli ehkä noin huiman kilometrin verran). Noh, onneksi nyt on aikaa sairastaa. Kunhan vaan saan itseni kuntoon perjantaiksi, kun lomareissu Hampuriin alkaa.

Mutisin joku ilta kun Kindlelläni ei nää lukea pimeässä, koska siinä ei ole mitään taustavaloa. Noh, kultainen mieheni sitten meni ja tilasi minulle uuden Kindle Paperwhiten. Uusi hieno lukulaitteeni saapuikin tänään kera upeiden fuksian punaisten kuorien. Kyllä nyt kelpaa yöt lukea nukkumisen sijaan! Johan minä järkevän unirytmin kerkesinkin hetken säilyttämään.. Tämä kevät on kyllä ollut kuin joulu. Ensin sain kameran ja nyt Kindlen. Täytyy ilmeisesti olla kiltti koko vuoden, eikä vain joulun kynnyksellä.. 

Ulkoilusta piristyneenä päätin sitten tehdä pääsiäissiivouksen. Nimittäin lankalaatikoihini ja neuletarvikkeisiini. Muutenhan on turha pääsiäiseksi siivota, kun ei kotona pääsiäistä vietetä. :) Hieman on taas tuota lankaa päässyt kertymään, mutta 3 laatikollista on sentään vähemmän kuin se 4 jätesäkillistä, mitä lankoja oli siinä vaiheessa kun aloimme miehen kanssa suunnittelemaan minun tänne Berliiniin muuttoa. Sain ne yhteen säkilliseen tiivistettyä muuttoon mennessä. Joten ei tämä määrä ole enää ollenkaan paha urakka! Sitä paitsi aina täytyy olla saatavilla erilaisia lankoja lääkkeeksi pahanlaatuiseen Neuloosiin silloin kun oireet iskevät. Ja tietenkin Suomesta täytyy raahata Novitan lankoja tänne hieman reilummin, jotta niillä pärjää aina seuraavaan visiittiin saakka. Ystäväiseni onkin minulle jo tarjouksesta Puro-lankoja 9 kerää haalinut.. 

Vaikka asuntomme onkin aika pikkuruinen, niin aina löytyy silti tilaa neulenurkkaukselle. Nyt tarvikkeet ovat sentään siististi yhdessä paikassa, eivätkä ympäriinsä. Lankalaatikotkin ovat siististi kaapissa paikallaan. Sitten kunhan olen pieni ja rikas, haluan kokonaisen huoneen kirjoille ja langoille. Ja sinne huoneeseen haluan jättikokoisen lepotuolin ja jalkalampun, kirjahyllyn ja lankojen varastoimista varten jonkinlaisen järjestelmän. Vaarana tosin on, että en tule huoneesta enää koskaan ulos, jos sellaisen joskus saan.. 

Nyt käperryn uuden Kindleni kanssa sohvannurkkaan viltin alle ja teen kupillisen finrexiiniä tautia pois ajamaan. Kevät antaa edelleen odottaa itseään, joten ei ole mikään kiire uloskaan. Tulkoon mökkihöperyys! 

torstai 21. maaliskuuta 2013

Kesä on peruttu!

Olen vakuuttunut, että tänä vuonna kesä ei tule ollenkaan. Lunta sataa koko ajan lisää ja kaduilla saa kahlata nilkkojaan myöten sohjossa. Ilma on harmaa ja tympeä, eikä sääennustukset kovin keväisiltä näytä. Kahtena edellisenä vuonna olen ollut vierailulla täällä Berliinissä maalis-huhtikuun vaihteessa ja molemmilla kerroilla on ollut todella lämmin viikonloppu, jolloin on voinut kulkea t-paidassa. Eipä taida tänä vuonna tarvita t-paitaa, vaan toppatakin. Varasimme pääsiäiseksi hotellin Hampurista ja jos ei sää miellytä, pysyn koko pääsiäisen sisällä hotellissa ja katselen maisemia netin välityksellä.. Onneksi hotellissamme on ilmainen nettiyhteys..

"keväinen Berliini"
Säästä huolimatta olen tallustellut ympäriinsä uuden kamerani kanssa ottamassa valokuvia. Eläintarhan otukset, East Side Gallery ja Tiergarten ovat olleet hyviä kuvauskohteita. Lisäksi olen käpertynyt peiton alle ja lukenut kirjoja kevättä odotellessa. Neulomaankin olen hieman ehtinyt, vaikkakaan mitään kovin suuria en ole aikaan saanut. Yhdet sukat sentään olen saanut valmiiksi. Äiti toivoi tällaisia sukkia, joten saakoon äitienpäivälahjaksi nämä sukat, kunhan isän kanssa tänne Berliiniin äitienpäivän viettoon saapuvat. 

Uusia neuleohjeita olen löytänyt paljonkin, joista haluaisin neuloa, mutta tietenkään minulla ei ole koskaan oikeanlaista lankaa tai oikeanlaisia puikkoja, kun jotain haluaisin tehdä. Lankavarastot vaan alkavat olla taas sitä luokkaa, että on parempi keksiä ensin tehtävää noista olemassaolevista langoista, eikä juosta ostamaan lisää. Höh! Tylsää! Tai ehkä käyn vain vilkaisemassa, mitä lankoja tuosta läheisestä lankakaupasta löytyisi...

Saksan B1/1 kurssia on jäljellä yksi päivä! Huominen vielä ja sitten alkaa kahden viikon mittainen pääsiäisloma, ennen seuraavaa kurssia. Loman aijon käyttää rentoutuen, kaupungilla tallustellen, neuloen, lukien ja ehkä hieman saksaa kerraten. Tämän kevään urakkaan kuuluu vielä 5 viikkoa kurssia ja sen päätteeksi saksan B1 koe, josta olisi läpi päästävä. Mutta sitä ehtii ressata myöhemminkin. 

Sm-liigan play offit ovat kovasti käynnissä, mutta tässä taloudessa niitä seurataan poikkeuksellisen vaisusti. Suurimpana syynä siihen taitaa olla se, että toinen kannattaa Kerhoa ja toinen Jyppiä, ja koska kyseiset joukkueet ovat jo ensimmäisellä kierroksella vastakkain, ei molemmista onnellisia tule. Kotirauhan säilymisen kannalta siis parempi olla seuraamatta.. Muutenkin jääkiekon seuraaminen on nyt pahasti jäänyt paitsioon. Eipä olla tällä kaudella yhtään peliä käyty täälläkään katsomassa. Noh, ehkä ensi kaudella sitten.. Tai ehkä sitä jääkiekkoa pelataan heinäkuussakin, kun se kesä on peruttu..

Nyt on aika käpertyä viltin alle sohvalle, keittää kupponen kahvia, laittaa elokuva pyörimään ja ottaa neule käteen ja toivoa, että kaikesta mutinasta ja ennusteista huolimatta se kesä sieltä vielä tulee.. tänäkin vuonna..

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Wurm-pipo ja uusi lelu

Nyt olen onnellinen järjestelmäkameran omistaja! Tämä päivä on mennyt kameralla leikkiessä ja ohjekirjaa tavatessa. Vielä on pitkä matka siihen, että osaisin tuota vekotinta käyttää, saati hienoja kuvia ottaa, mutta ehkä se tästä.. Nyt ainakin on vehkeet kunnossa! :) Ja tokihan neuleiden kuvaamiseen tarvitsee kallis järjestelmäkamera hankkia.. 

Yksi nuttu on taas valmistunut lisää. Tämä jämälankanuttu oli hauska neuloa. Kolmea eriväristä Nallen lankaa (taitaa olla kukkaketoa tai jotain sellaista) peräkkäin neulottuna. Näihin nuttuihin saa hyvin hukattua pieniä lankanöttösiä, joita on jäänyt villasukkien teosta yli. Ja jämälankoja riittää edelleen. 6 nuttua on nyt valmiina ja jämälankoja on varmasti toiseen mokomaan ainakin jäljellä. 

Takatalvi ja Puro-lanka innostivat neulomaan pipon. Tämä pipo on Wurm-pipo, hieman mukailtuna. Lankana siis Novitan Puro rusko. Silmukoita pipossa on ennen lisäyksiä 84 ja kavennusten jälkeen 92. Jos nyt tekisin toisen, tekisin varmaankin muutaman silmukan enemmän aloitukseen. Pipossa on 9 "makkaraa" ja siitä tuli melko pitkä, joten ehkäpä 7 tai 8 riittäisi myös. Siitäpä jokainen mukailemaan oman maun mukaan. Ohje oli helppo ja nopea neuloa. Toivottavasti tälle pipolle ei ole enää tänä talvena käyttöä!


Aurinko pilkisteli tänään jo sen verran, että lumet alkoivat sulaa. Edelleen on mielestäni pirullista, että silloin kun odotan kevättä innoissani, sataa lunta enemmän kuin koko talvena.. Mutta en luovu toivosta! Kyllä se kevät pian alkaa ja pääsen kuvailemaan uudella kamerallani krookuksia ja tulppaaneja. 

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Näpertelyä, Lankaa ja Lunta

Viikonlopun aikana keksin uutta näperreltävää. Kaapistani löytyi korutarvikkeita, joita joskus tuli ostettua, mutta jotka ovat nyt jääneet odottamaan uutta inspiraatiota. No nyt se insipiraatio vihdoin löytyi, kun keksin, että niistähän voi tehdä silmukka- ja kerrosmerkkejä! Näitä oli todella kiva näperrellä. Setissä on 4 silmukkamerkkiä ja 1 kerrosmerkki. Jos tällaisia kaipaat, niin ota yhteyttä. :) 



Olen minä hieman ehtinyt neuloakin. Tekaisin "Herrasnaisen sukat" ohuesta sukkalangasta. Puikollaan 17 silmukkaa ja ohje löytyy Ullasta. Sukkamalli on todella kiva neuloa ja hieman vaihtelua perinteiseen sukkamalliin. Lanka tosin oli hieman omituista.. Yhdestä punaisesta raidasta loppui selkeästi väri kesken kerän ja se muuttua paljon vaaleammaksi, kuten kuvassa takana olevasta sukasta huomaa.


Tilasinpas hieman lisää lankaakin. Löysin netistä lankakaupan, jolla on todella suuri valikoima sukkalankoja ja tarvikkeita ja vieläpä edulliseen hintaan. Todellakin neulojan lankaparatiisi. Tilaus saapuikin parissa päivässä ja nyt on taas upeita lankoja, joista sukkia loihtia. 6 kerää lankaa saapui uuteen kotiinsa ja lisäksi yhdet Knit Pron Cubics Symfonie 2,5 mm puikot. Puikot ovat siis neliskanttiset ja lueskelin, että niiden väitetään rasittavan nieveliä vähemmän kuin tavallisten puikkojen. Noh, en siitä tiedä, mutta oikein kivat ne puikot ovat käyttää. Reippaasti niillä sukkia saa neulottua. Tilasinkin samoja puikkoja vielä kahta kokoa lisää, kun neuleryhmämme innostui myös tekemään lankatilauksen. 

Kuvassa taustalla myös miehen tuomat naistenpäiväkukkaset. Aivan upea kimppu! Naistenpäivän kunniaksi sain siis kukkia, kameran ja uuden pyykkikoneen, jonka toimitus vihdoin oli sitten juuri sopivasti naistenpäivänä. Tämä naistenpäivä oli kuin Joulu.. Nyt on ilmeisesti syytä olla sitten kilttinä :) Ja tuohon nurkkaan olen päättänyt rakentaa neulontanurkkaukseni, kunhan ehdin.. 

Ei näytä kevät saapuvan, vaikka kovasti se jo viimeviikolla siltä vaikutti. Eilisiltana alkoi lumisade ja nyt on maa valkoisena ja koko ensi viikoksi on talvista keliä luvassa. Ei ole reilua ei. Ensin näytetään, että tällainen on kevät ja sitten vedetään matto jalkojen alta ja palataan talveen. Minä haaveilen talviunista siihen saakka, että kevät todella alkaa..


Tällainen on näkymä ikkunastamme. Viimeviikolla kukkivat jo krookukset, nyt maan peittää valkoinen lumi. Kevättä odotellessa.. Ja uutta kameraa odotellessa! Innostuin hankkimaan järjestelmäkameran, jota nyt odotan saapuvaksi, kuin kuuta nousevaa. Ehkäpä opin jopa kameraa käyttämään ja jonkinlaisia kuvia ottamaan. Intoa on enemmän kuin taitoa, mutta ehkä se taitokin siitä kohenee, kun kuljeskelen kesän ympäri Berliiniä kamera kaulalla kuin paraskin turisti.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivä


Nainen on kylmä, nainen on kuuma.
Nainen on miehelle viehätys, huuma.
Nainen on elämä, nainen on hauta.
Nainen on voimakas magneettirauta.
Nainen on himojen kirkkahin kide,
nainen on pahuuden sauma ja side.
Nainen on elämän riemu ja risti.
Piru sen miehelle kiusaksi pisti..

-tuntematon

Ihanaa Naistenpäivää kaikille Naisille!