maanantai 25. helmikuuta 2013

Neulontaa ja Saksaa

Nuttuja Etiopiaan 
Viime aikoina on tullut tehtyä lähinnä lisää nuttuja. Jämälangat ja Novitan nallelangat ovat näihin parhaita. Onneksi niitä vielä varastoissa muutaman nutun verran riittää ja tuleepa käytettyä noita nurkkiin kertyneitä jämiä pois. 

Talvi ei meinaa antaa täällä Berliinissä periksi ja lunta on satanut lisää, eikä kevättä vielä näy. Tosin sehän vain innostaa neulomaan lisää, kun ilma on kylmä. Silti tässä jo kovasti kevättä odottaa ja kaipaa..


Novita Puro rusko
Uusi saksankurssi alkoi viimeviikolla ja onneksi opettajia ei tunnu neulomiseni häiritsevän. Toinen opettajista tosin tuntuu kovasti nauravan touhuilleni.. Noh, kaikki on hyvin niin kauan kun hän vain naureskelee. Nuttuja on mukava neuloa tunneilla ja olenpa oppinut ainakin selittämään saksaksi mitä teen. Muutenkin tällä kurssilla tulee puhuttua saksaa huomattavasti enemmän kuin edellisellä, koska nyt tauoillakin keskustelut käydään saksaksi. Aamuheräämiset tuottavat vielä hieman vaikeuksia, mutta on todella mukavaa päästä kurssilta pois jo yhdeltä kun koko loppupäivä on aikaa tehdä mitä huvittaa. 


Suomesta saapui ihanana yllätyksenä lankalähetys miehen sukulaisten tuomana. Olen murissut kun täältä en ole löytänyt ihan tuon Novitan Puro-lankaa vastaavaa ja olen halunnut tehdä pipon ja kaulahuivin. No nytpäs minulla on sopivasti langat molempiin, kunhan vain löydän mieleiseni ohjeet. Kiitoksia vain pikkulinnuille, jotka olivat vieraille viserrelleet harrastuksestani! Langat tulivat todella tarpeeseen ja menevät kyllä käyttöön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti