keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sukkasia ja Kämmekkäät

Nuttujen lisäksi olen saanut jotain muutakin aikaiseksi. Ystäväni pyysi neulomaan saksalaisesta ohuemmasta villalangasta villasukat, jotka mahtuvat kenkään ja joissa on vartta puoleen sääreen saakka. Lisäksi neuloin samaan pakettiin yhdet vauvan sukat ja toiset pienen tytön sukat n. kokoa 26. Nyt voi jo kuvankin laittaa, kun sain tänään viestin, että neulomukset ovat saapuneet Parolaan..


Naisen sukat on tehty ihan perinteisen villasukan ohjeella. Lankana Opalin 4-säikeinen bicolor, puikot 2,5mm. Sukan varressa on 18 silmukkaa puikollaan ja jalkaterässä 17 silmukkaa puikollaan. Varsi on 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta.

Lasten sukat ovat jälleen hyväksi todetulla juna-sukan ohjeella. Vauvan sukissa on 11 silmukkaa puikollaan ja lankana Meilenweit Merino, 2,5mm puikoilla. Isomman tytön sukkiin käytin jämälankavarastoja määrittämättömistä keristä. Juna-sukan ohjetta suurentamalla tuli isommallekin tytölle kivat sukat. Nyt pohdin, että saisiko samalla ohjeella hauskat sukat myös aikuisen jalkaan. Ehkä täytyy testata, kunhan eilen tilaamani sukkalangat saapuvat.

Läheisestä lankakaupasta löytyi kivaa lankaa. Musta-harmaa-pinkki väriyhdistelmä puhutteli minua sen verran, että pakkohan sitä kerä oli ostaa. Aluksi meinasin tehdä langasta sukat, mutta ystäväni huomautti langan olevan saman väristä kuin kaulahuivini, joten langan piilottaminen kenkien sisään olisi ollut tuhlausta. Niinpä päädyin tekemään langasta kämmekkäät.

Kämmekkäät on neulottu 2,5mm puikoilla, 14 silmukkaa puikollaan. Ranteessa on 2 oikein, 2 nurin joustinneuletta, kämmen osa on sileää neuletta ja lopuksi vielä hieman resoria yläosassa. Peukaloa varten jätin 10 silmukkaa. 

Muitakin kivoja väriyhdistelmiä olisi ollut, mutta loppujen lopuksi noin tummasta langasta neulominen on ehkä hieman tylsää ja kerrosten laskeminen on mustasta langasta aina kovin työlästä. Ehkä nyt kevättä kohti mentäessä on mukavampaa keskittyä neulomaan värikkäämmistä langoista..

Voisiko se kevät nyt jo tulla? Auringon kaipuu on kova ja tämä harmaus alkaa todella jo väsyttää. En malta odottaa lämpimiä kevätpäiviä, jolloin voin mennä puistoon istuskelemaan termoskahvikuppini ja neuleeni kanssa..

2 kommenttia:

  1. Onpa elämäniloista elämänlankaa koko blogi.

    VastaaPoista
  2. Lovelovelove! Sekä kämmekkäitä (ne on kyllä varmasti vaivan arvoiset!) että varsinkin noita aikuisten sukkia. Ja jos taas kerran sanoisin, että on se niin väärin, kun toiset neuloo noin nopeasti! ;)

    VastaaPoista