sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Näpertelyä, Lankaa ja Lunta

Viikonlopun aikana keksin uutta näperreltävää. Kaapistani löytyi korutarvikkeita, joita joskus tuli ostettua, mutta jotka ovat nyt jääneet odottamaan uutta inspiraatiota. No nyt se insipiraatio vihdoin löytyi, kun keksin, että niistähän voi tehdä silmukka- ja kerrosmerkkejä! Näitä oli todella kiva näperrellä. Setissä on 4 silmukkamerkkiä ja 1 kerrosmerkki. Jos tällaisia kaipaat, niin ota yhteyttä. :) 



Olen minä hieman ehtinyt neuloakin. Tekaisin "Herrasnaisen sukat" ohuesta sukkalangasta. Puikollaan 17 silmukkaa ja ohje löytyy Ullasta. Sukkamalli on todella kiva neuloa ja hieman vaihtelua perinteiseen sukkamalliin. Lanka tosin oli hieman omituista.. Yhdestä punaisesta raidasta loppui selkeästi väri kesken kerän ja se muuttua paljon vaaleammaksi, kuten kuvassa takana olevasta sukasta huomaa.


Tilasinpas hieman lisää lankaakin. Löysin netistä lankakaupan, jolla on todella suuri valikoima sukkalankoja ja tarvikkeita ja vieläpä edulliseen hintaan. Todellakin neulojan lankaparatiisi. Tilaus saapuikin parissa päivässä ja nyt on taas upeita lankoja, joista sukkia loihtia. 6 kerää lankaa saapui uuteen kotiinsa ja lisäksi yhdet Knit Pron Cubics Symfonie 2,5 mm puikot. Puikot ovat siis neliskanttiset ja lueskelin, että niiden väitetään rasittavan nieveliä vähemmän kuin tavallisten puikkojen. Noh, en siitä tiedä, mutta oikein kivat ne puikot ovat käyttää. Reippaasti niillä sukkia saa neulottua. Tilasinkin samoja puikkoja vielä kahta kokoa lisää, kun neuleryhmämme innostui myös tekemään lankatilauksen. 

Kuvassa taustalla myös miehen tuomat naistenpäiväkukkaset. Aivan upea kimppu! Naistenpäivän kunniaksi sain siis kukkia, kameran ja uuden pyykkikoneen, jonka toimitus vihdoin oli sitten juuri sopivasti naistenpäivänä. Tämä naistenpäivä oli kuin Joulu.. Nyt on ilmeisesti syytä olla sitten kilttinä :) Ja tuohon nurkkaan olen päättänyt rakentaa neulontanurkkaukseni, kunhan ehdin.. 

Ei näytä kevät saapuvan, vaikka kovasti se jo viimeviikolla siltä vaikutti. Eilisiltana alkoi lumisade ja nyt on maa valkoisena ja koko ensi viikoksi on talvista keliä luvassa. Ei ole reilua ei. Ensin näytetään, että tällainen on kevät ja sitten vedetään matto jalkojen alta ja palataan talveen. Minä haaveilen talviunista siihen saakka, että kevät todella alkaa..


Tällainen on näkymä ikkunastamme. Viimeviikolla kukkivat jo krookukset, nyt maan peittää valkoinen lumi. Kevättä odotellessa.. Ja uutta kameraa odotellessa! Innostuin hankkimaan järjestelmäkameran, jota nyt odotan saapuvaksi, kuin kuuta nousevaa. Ehkäpä opin jopa kameraa käyttämään ja jonkinlaisia kuvia ottamaan. Intoa on enemmän kuin taitoa, mutta ehkä se taitokin siitä kohenee, kun kuljeskelen kesän ympäri Berliiniä kamera kaulalla kuin paraskin turisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti