keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Nuhailua ja mökkihöperyyttä

Loman vietto ei ole alkanut ihan niinkuin oli suunnitelmissa. Flunssa kallisti tämän lomailijan sänkyyn heti lauantaina ja siellä sängynpohjalla on koko alkuviikko nessupakettien ja kalamiehen kavereiden kanssa kulunut. Edes neulomaan ei ole kyennyt. Olen katsonut leffoja ja sarjoja tv:stä, pelannut tietokonepelejä sängyssä maaten ja lukenut. Tänään olo alkaa olla jo sen verran parempi, että kykenin kävelemään postiin ja kauppaan (eli ehkä noin huiman kilometrin verran). Noh, onneksi nyt on aikaa sairastaa. Kunhan vaan saan itseni kuntoon perjantaiksi, kun lomareissu Hampuriin alkaa.

Mutisin joku ilta kun Kindlelläni ei nää lukea pimeässä, koska siinä ei ole mitään taustavaloa. Noh, kultainen mieheni sitten meni ja tilasi minulle uuden Kindle Paperwhiten. Uusi hieno lukulaitteeni saapuikin tänään kera upeiden fuksian punaisten kuorien. Kyllä nyt kelpaa yöt lukea nukkumisen sijaan! Johan minä järkevän unirytmin kerkesinkin hetken säilyttämään.. Tämä kevät on kyllä ollut kuin joulu. Ensin sain kameran ja nyt Kindlen. Täytyy ilmeisesti olla kiltti koko vuoden, eikä vain joulun kynnyksellä.. 

Ulkoilusta piristyneenä päätin sitten tehdä pääsiäissiivouksen. Nimittäin lankalaatikoihini ja neuletarvikkeisiini. Muutenhan on turha pääsiäiseksi siivota, kun ei kotona pääsiäistä vietetä. :) Hieman on taas tuota lankaa päässyt kertymään, mutta 3 laatikollista on sentään vähemmän kuin se 4 jätesäkillistä, mitä lankoja oli siinä vaiheessa kun aloimme miehen kanssa suunnittelemaan minun tänne Berliiniin muuttoa. Sain ne yhteen säkilliseen tiivistettyä muuttoon mennessä. Joten ei tämä määrä ole enää ollenkaan paha urakka! Sitä paitsi aina täytyy olla saatavilla erilaisia lankoja lääkkeeksi pahanlaatuiseen Neuloosiin silloin kun oireet iskevät. Ja tietenkin Suomesta täytyy raahata Novitan lankoja tänne hieman reilummin, jotta niillä pärjää aina seuraavaan visiittiin saakka. Ystäväiseni onkin minulle jo tarjouksesta Puro-lankoja 9 kerää haalinut.. 

Vaikka asuntomme onkin aika pikkuruinen, niin aina löytyy silti tilaa neulenurkkaukselle. Nyt tarvikkeet ovat sentään siististi yhdessä paikassa, eivätkä ympäriinsä. Lankalaatikotkin ovat siististi kaapissa paikallaan. Sitten kunhan olen pieni ja rikas, haluan kokonaisen huoneen kirjoille ja langoille. Ja sinne huoneeseen haluan jättikokoisen lepotuolin ja jalkalampun, kirjahyllyn ja lankojen varastoimista varten jonkinlaisen järjestelmän. Vaarana tosin on, että en tule huoneesta enää koskaan ulos, jos sellaisen joskus saan.. 

Nyt käperryn uuden Kindleni kanssa sohvannurkkaan viltin alle ja teen kupillisen finrexiiniä tautia pois ajamaan. Kevät antaa edelleen odottaa itseään, joten ei ole mikään kiire uloskaan. Tulkoon mökkihöperyys! 

1 kommentti: