torstai 21. maaliskuuta 2013

Kesä on peruttu!

Olen vakuuttunut, että tänä vuonna kesä ei tule ollenkaan. Lunta sataa koko ajan lisää ja kaduilla saa kahlata nilkkojaan myöten sohjossa. Ilma on harmaa ja tympeä, eikä sääennustukset kovin keväisiltä näytä. Kahtena edellisenä vuonna olen ollut vierailulla täällä Berliinissä maalis-huhtikuun vaihteessa ja molemmilla kerroilla on ollut todella lämmin viikonloppu, jolloin on voinut kulkea t-paidassa. Eipä taida tänä vuonna tarvita t-paitaa, vaan toppatakin. Varasimme pääsiäiseksi hotellin Hampurista ja jos ei sää miellytä, pysyn koko pääsiäisen sisällä hotellissa ja katselen maisemia netin välityksellä.. Onneksi hotellissamme on ilmainen nettiyhteys..

"keväinen Berliini"
Säästä huolimatta olen tallustellut ympäriinsä uuden kamerani kanssa ottamassa valokuvia. Eläintarhan otukset, East Side Gallery ja Tiergarten ovat olleet hyviä kuvauskohteita. Lisäksi olen käpertynyt peiton alle ja lukenut kirjoja kevättä odotellessa. Neulomaankin olen hieman ehtinyt, vaikkakaan mitään kovin suuria en ole aikaan saanut. Yhdet sukat sentään olen saanut valmiiksi. Äiti toivoi tällaisia sukkia, joten saakoon äitienpäivälahjaksi nämä sukat, kunhan isän kanssa tänne Berliiniin äitienpäivän viettoon saapuvat. 

Uusia neuleohjeita olen löytänyt paljonkin, joista haluaisin neuloa, mutta tietenkään minulla ei ole koskaan oikeanlaista lankaa tai oikeanlaisia puikkoja, kun jotain haluaisin tehdä. Lankavarastot vaan alkavat olla taas sitä luokkaa, että on parempi keksiä ensin tehtävää noista olemassaolevista langoista, eikä juosta ostamaan lisää. Höh! Tylsää! Tai ehkä käyn vain vilkaisemassa, mitä lankoja tuosta läheisestä lankakaupasta löytyisi...

Saksan B1/1 kurssia on jäljellä yksi päivä! Huominen vielä ja sitten alkaa kahden viikon mittainen pääsiäisloma, ennen seuraavaa kurssia. Loman aijon käyttää rentoutuen, kaupungilla tallustellen, neuloen, lukien ja ehkä hieman saksaa kerraten. Tämän kevään urakkaan kuuluu vielä 5 viikkoa kurssia ja sen päätteeksi saksan B1 koe, josta olisi läpi päästävä. Mutta sitä ehtii ressata myöhemminkin. 

Sm-liigan play offit ovat kovasti käynnissä, mutta tässä taloudessa niitä seurataan poikkeuksellisen vaisusti. Suurimpana syynä siihen taitaa olla se, että toinen kannattaa Kerhoa ja toinen Jyppiä, ja koska kyseiset joukkueet ovat jo ensimmäisellä kierroksella vastakkain, ei molemmista onnellisia tule. Kotirauhan säilymisen kannalta siis parempi olla seuraamatta.. Muutenkin jääkiekon seuraaminen on nyt pahasti jäänyt paitsioon. Eipä olla tällä kaudella yhtään peliä käyty täälläkään katsomassa. Noh, ehkä ensi kaudella sitten.. Tai ehkä sitä jääkiekkoa pelataan heinäkuussakin, kun se kesä on peruttu..

Nyt on aika käpertyä viltin alle sohvalle, keittää kupponen kahvia, laittaa elokuva pyörimään ja ottaa neule käteen ja toivoa, että kaikesta mutinasta ja ennusteista huolimatta se kesä sieltä vielä tulee.. tänäkin vuonna..

1 kommentti:

  1. Kyllä se juhannuksena jo helpottaa. Mullakin alkoi kahden viikon talviloma ja hiukan on samat suunnitelmat. Kerrankin saa nukkua ja neuloa niin paljon kuin huvittaa :)

    VastaaPoista