sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Lomailua ja tossuttelua

Loma alkaa olla ohi ja on aika palata arkeen ja saksankurssille. Loman aikana sain sentää neulottua hieman. Mies (ja miehen suku) toivoi jossain kohtaa, että kokeilisin tehdä palatossuja. Näitä on kovasti heidän suvussaan aikaisemmin tehty ja käytetty, joten päätin kokeilla onnistuuko. Ohjehan oli lopulta kovinkin helppo. Suurin vaikeus on tuo tossun kasaaminen ompelemalla, sekä monien lankojen päättely. Minä kun satun vihaamaan lankojen päättelyä. Tossu on oikein mukava jalassa ja näihin saa hukattua myös langanjämiä mukavasti tekemällä värikkäämpiä tossuja. Lankana käytin seiskaveikkaa ja puikot 3,5mm. Sini-punaiset ovat n. kokoa 38/39 ja niissä on yhdessä palassa 18 silmukkaa. Puna-harmaat ovat kokoa 40/41 ja niissä on 19 silmukkaa palassaan. Oranssi-harmaat ovat kokoa 42/43 ja niissä on palassaan 20 silmukkaa.  Lankaa näihin kuluu yllättävänkin paljon. Onneksi ensi viikonloppuna täytyy tehdä pikainen visiitti Suomeen ja pääsen ostamaan lisää seiskaveikkaa. 

Tiistaina alkaa kevään viimeinen saksankurssi ja olen jo aloittanut yhdet nilkkasukat, jotka voin neuloa kurssilla loppuun. Tärkein suunnitelmahan on tietenkin se, mitä neulon kurssilla. Vihkot ja muut "epäolennaiset" on vielä hankkimatta, mutta ehkä ne ehtii huomenna.. Huomenna onkin kiireinen päivä kun täytyisi ehtiä ilmoittautumaan syksyn saksankurssille, hankkia vihkot ym. tarvikkeet seuraavalle kurssille, ostaa vaatteet ukin hautajaisiin ja ehtiä vielä neuleryhmämme tapaamiseen ja lounaalle. Viimeinen lomapäivä on tietenkin se kiireisin.

Kevättä ei meinaa näkyä vieläkään. Tosin nyt jo sääennusteet näyttävät vähän positiivisemmilta. The Local verkkolehti kiteytti hienosti sen, miltä sää täällä vaikuttaa: "Germany is starting to feel like Narnia - and not in a good way with fauns and a magic lion. The winter has officially been going on forever" Noh, olkoon Berliini sitten minun Narniani. 

Hampurissa sentään näkyi jo jokunen krookuskin viime viikonloppuna. Muutenkin Hampuri on kyllä oikein kaunis kaupunki ja pääsiäinen kuluikin ympäri Hampuria tallustellessa ja ihmetellessä. Hotelli valintakin meni ihan nappiin. Hotelli oli pieni ja tunnelmallinen ja henkilökunta oli oikein ystävällistä ja aamupalat maukkaita. Tulikin tunne, että hotellissa oltiin vieraina, eikä niinkään maksavina asiakkaina. Oli oikein rentouttava pääsiäinen ja päätimme, että onnistuneesta lomasta rohkaistuneina tulemme tekemään viikonloppureissuja ympäri Saksaa jatkossa enemmänkin. Mukava loma siis takana ja tästä on kiva jatkaa kohti kevättä ja odotella vappua, jolloin rakas ystävä tulee vierailulle. Ja sen jälkeen rakkaita ystäviä ja sukulaisia onkin tulossa pitkin kevättä ja alkukesää ihan enemmänkin. Mukavata! 

Krookuksia Hampurissa. Kyllä se kevät vielä tänne Berliiniinkin saapuu..

1 kommentti:

  1. Tänään on ollut sentään lämpimämpää eli ehkä kesä voi tosiaan alkaa viikon päästä! En ole menettänyt vielä toivoani aivan kokonaan. Ps. Mun Narniassa paistaa aina aurinko ja siellä on lämmintäkin.

    VastaaPoista