keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Voihan Villalanka!


Nyt sitä riittää. Villalankaa nimittäin. Pikainen pyrähdys Suomeen tuotti tuon ylemmän kuvan verran villalankaa. Tietenkin piti ostaa 7-veikkaa ja lisäksi tarjouksesta löytyi Novitan Impivaara-lankaa. Ja yksi kesäinen Nalle-keräkin halusi mukaan lähteä. Ja ihan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, niin löysin nettilankakaupan, josta löysin aivan ihanan värisiä ohuita sukkalankoja (alempi lankakasa). Lisäksi tilasin muutaman bambu-kerän kokeeksi, josko jotain tiskirättejä saisi vaikka vaihtelun vuoksi neulottua tai virkattua. Lopputuloksena kolme lankalaatikkoani pursuvat lankaa ja vähän joka nurkasta löytyy taas jotain lankanyssäkkää. Enää tarvitsisi ehtiä neulomaan jotain niistä kaikista.. Koitin miehelle selittää, että minä kerään lankoja samalla tavalla, kuin joku kerää postimerkkejä. Jostain syystä tätä selitystä ei hyväksytty ja minulle vihjailtiin, tai no, suoraan sanottiin, että nyt olisi aika neuloa varastoja pienemmäksi ennen seuraavaa tilausta. Tällä kertaa olen jopa itsekin samaa mieltä. :)
Viikonloppu Suomessa oli viileä ja sateinen. Matkustusaikaa täältä Berliinistä rakkaalle Rantasalmelle kertyi jälleen n. 8 tuntia suuntaansa (ensin lentäen, sitten junaillen), joten minulla oli paljon aikaa neuloa. Viikonlopun aikana sain kahdet kesäsukat valmiiksi. Ylemmät sukat on neulottu Novitan Polkka-langasta perussukan ohjeella, tosin lyhyellä varrella. Puikollaan on 12 silmukkaa ja koko on n. 40. Lyhyen varren joustinneule on 1 oikein 1 nurin joustinta ja oikeat silmukat on neulottu silmukan takareunasta. Alemman kuvan sukat ovat muuten samanlaiset, mutta ohuemmasta sukkalangasta neulotut. Alemmat sukat ovat myös n. kokoa 40 ja puikollaan 16 silmukkaa. Nämä oli kovin mukavat ja nopeat tehdä, koska vartta ei tarvinnut juurikaan neuloa. Laiskan neulojan sukat! :)


Facebookista löytyy vaikka kuinka monta ryhmää neulojille ja yhdestä tällaisesta ryhmästä löysin Olga-sukkien ohjeen. Sovelsin ohjetta vähän ja jätin nilkkaresorin pois. Varren kuvio on yllättävänkin helppoa ja kivaa neuloa ja lopputulos on oikein kaunis. Seuraavat Olgat teen varmaankin niin, että jatkan kuviota jalkaterän päällä varpaisiin saakka. Mutta ensimmäisiksi Olga-sukiksi olen näihin oikein tyytyväinen. 

Kevättä pukkaa täällä Berliissä jo kovasti! Vihdoin! Linnut laulaa, puut vihertää ja aurinko paistaa. Melko lämmintäkin alkaa jo olla. Välillä päivisin pärjää ihan t-paidalla. Tästä huolimatta neulomisinnostus jatkuu. Kesää kohden vain langat hieman ohenevat ja värit kirkastuvat. 

Huomenna tuleekin rakas ystävä viikoksi tänne kyläilemään ja aloittaa tämän kevään vieraiden virran. Nyt tätä sitten jatkuukin tuonne heinäkuun alkuun saakka. On todella ihanaa saada ystäviä ja sukulaisia tänne kyläilemään. Saksan kurssia on vielä reilu 3 viikkoa jäljellä ja sitten on pitkä kesäloma edessä. Mahtava alkukesä siis edessä. Ehkä puikkoja silti ehtii välillä heilutella, että on tännekin jotain päivitettävää. 

Ainiin, ja ensimmäinen nuttu-lähetys on lähtenyt kohti Etiopiaa. Toivottavasti rakkaudella neulotut nutut pääsevät turvallisesti perille ja heitä tarvitseville vauvoille. Nyt täytyy ruveta siis neulomaan lisää nuttusia. Ja kaikille kannusteeksi tässä vielä linkki nuttu-sivulle.


Vihdoinkin kevät <3

3 kommenttia:

  1. "Ja ihan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, niin löysin nettilankakaupan, josta löysin aivan ihanan värisiä ohuita sukkalankoja (alempi lankakasa). " Ja se linkki lankakauppaan?! ;)

    Ei sen puoleen, että olisi nyt varaa ostaa mitään lankaa, koska tilasin http://www.knittingwoolandyarnshop.co.uk/ -kaupasta Cascade 220-lankaa Annikalle (Rohkelikko-huiviin) ja mulle (Lassin Rohkelikko-paitaan). :D Ai niin, enkä tietysti tarvitsekaan lankaa juuri nyt. Mutta jos tarvitsisin, niin olisihan se hyvä tietöä mahdollisuuksista...

    VastaaPoista
  2. Nyt on tämä suuri virhe korjattu ja linkki lisätty tekstiin, jotta voit(te) tuhlata viimeisetkin pennoset villalankaan! http://versand.rellana.de

    VastaaPoista