perjantai 12. heinäkuuta 2013

Orientoitumista, mutta mihin?

Alkukesä on hujahtanut ohi niin, ettei ole ehtinyt edes blogia päivittää! Kiirettä on piisannut vieraiden ja orientaatiokurssin muodossa. Viimeiset 2 kuukautta ovat täyttyneet ihanista ystävistä ja sukulaisista, jotka ovat täällä ilonamme vierailleet. Eläintarhat ja nähtävyydet on kierretty useaan kertaan, käyty uiskentelemassa maauimaloissa, syöty currywurstia, kebabia ja jäätelöä sekä juotu olutta ja viiniä enemmän kuin vaaka kestää. Eli siis kaikenkaikkiaan on ollut oikein ihana alkukesä! 

Viimeiset puolitoista viikkoa olen pitkästyttänyt itseäni orientoitumalla saksalaiseen kulttuuriin, historiaan ja politiikkaan, eli volkshochschulen saksankursseihin kuuluvalla orientierungskurssilla. Voin kertoa, että noin pitkästyneeksi en ole tuntenut itseäni sitten yläasteen historian tuntien.. Puolentoista viikon saldona on siis 3 villasukkaparia. Neulominen oli ainoa tapa kestää hereillä kurssilla 6 tunnin ajan päivässä. Onneksi kurssi ja koe on ohi ja nyt voin keskittyä kesän viettoon.. (lue: nukkumiseen, neulomiseen ja laiskotteluun)

Jotakin olen saanut tämän kiireisen parin kuukauden aikana kuitenkin neulottuakin, jopa niiden sukkien lisäksi. Huivi-innostus iski, kun koitin keksiä jotain neulottavaa muutaman vuoden varastojen pohjalla maanneista vironvilloista. Ihana ja yksinkertainen huivimalli Multnomah, jonka neulominen sujui nopeasti, eikä vaatinut ihan mahdotonta keskittymistä kuvioihin.Vironvillan liukuvärjäys on kyllä todella kaunista. Lanka vaan saisi olla hieman pehmeämpää.. Nämä huivit lämmittävät talvella hartioita takuuvarmasti! Kerrankin huivimalli, jonka sain valmiiksi asti neulottua, eikä jäänyt tuskastuttuani kesken ja purettavien listalle. Kiva malli ja helposti myös muokattavissa mieleisekseen.

Facebook ja sen neulonta-aiheiset ryhmät ovat toimineet hyvänä inspiraation lähteenä. Nämäkin tossut löytyivät ystävän neuleblogista ja tokihan niitä piti heti itsekin koittaa. Pikaisena välineuleena tekaisin seiskaveikasta kahdet Etuperin-takaperin tossut. Tämän helpommaksi ei enää tossun ohje voi muuttua. Ihan hauskat tossukat ja nopeat ja helpot tehdä. Näihin saa myös helposti hukattua jämälankoja, jos sellaisia sattuu nurkissa pyörimään. Ja milläpä neulojalla niitä ei nurkissa pyörisi.. Ensimmäisestä kuvasta tuskin näitä tekeleitä tossuiksi tunnistaa, mutta toinen kuva kertoo jo hieman enemmän. Toinen pari lähti jo tuliaisina Suomeen ja toinen pari jäi vielä ihmettelemään mahdollista koristelua. Nappikauppaan pitäisi siis suunnata.. 


Pikkuhiljaa pitäisi alkaa valmistautumaan kesälomaan Suomessa. 3 viikkoa aikaa kiertää jälleen puoli Suomea ympäri ja nähdä molempien sukulaiset ja ystävät.. Viikko Pohjanmaalla, viikko Savossa ja loput vähän siellä ja täällä. Voi vaan kysyä, että mikä loma.. :) Noh.. Ehkä lepäilen nyt nämä kaksi viikkoa ennen Suomeen lähtöä ja kerään voimia tulevaan koitokseen.. Ja suunnittelen matkalaukkujen pakkaamista niin, että voin tuoda "muutaman" kerän lankaa tullessani.. Pikkulinnut lauloivat, että Novitan uudet syksyn langat ovat aika kivoja.. Nyt taidan sukeltaa jälleen tuonne lankavarastoihini etsimään uutta inspiraatiota ja tuhlaamaan lankoja, jotta saan hyvän syyn ostaa lisää.. :) 

Nauttikaahan kesästä, auringosta, jäätelöstä ja hyttysistä! Kaikkea sitä on talvella ikävä kuitenkin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti